“Els aspectes jurídics de la bicicleta a les ciutats”

La inaguració de la jornada s’ha dut a terme a càrrec de la directora del Servei Català de Trànsit (SCT), Eugenia Doménech, i del director general d’Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores. A l’acte també hi han col·laborat les entitats Plataforma en Defensa de la Bicicleta i la Federació d’Entitats per la Mobilitat amb Bicicleta de Catalunya Fem Bici (entitat en la qual Cicloamics Sabadell en forma part).
Durant la seva intervenció Doménech, ha fet enfàsi en que actualment  hi ha “un canvi cultural cada cop més instaurat en la ciutadania que ens condueix a una mobilitat més sostenible i segura i on les bicicletes i els ciclistes tenen un protagonisme evident”. Per altre banda, ha insistit en el fet que “el creixement de la bicicleta no ha anat lligat a un desenvolupament jurídic”  i per aquest motiu és necessari “obrir debats, reflexions i propostes sobre els aspectes jurídics per saber on som i a on volem anar en un futur”. Per la seva banda, Flores, ha remarcat que “l’èxit de la bicicleta també ens suposa dificultats que hem d’afrontar”.

L’acte s’ha estructurat en dos blocs diferenciats. A la primera part, s’ha aprofundit en la situació actual mentre que a la segona, s’ha parlat de Reptes de futur.


Xavier López, cap del Servei d’Assessorament Jurídic i Recursos de l’SCT, ha fet un repàs de la normativa estatal que regula la circulació de les bicicletes a les carreteres i travesseres. Segons López, “hi ha una necessitat d’actualitzar la normativa actual i aquest nou marc regulador hauria de reconèixer el paper cada cop més important dels ciclistes en la mobilitat urbana i interurbana, tot endreçant els aspectes jurídics que afecten la bicicleta”.

En el primer bloc també ha intervingut Diego J. Gómez, cap del servei de Mobilitat de l’Ajuntament de Sevilla, qui ha parlat sobre la problemàtica i les oportunitats de les ordenances municipals per millorar la gestió de la circulació en bicicleta.

En la seva intervenció, Francisco Bastida, portaveu de Ciclojuristes, ha fet una àmplia i interessant exposició dels diferents aspectes legals de la bicicleta referint-se a les diverses modalitats, tipologies i mides i quin és el grau d’homologació en tots els casos. Bastida ha subratllat que “ni la llei ni cap reglament defineixen el concepte ciclista”.

Per la seva banda, Joan Miquel Sánchez, de la Guàrdia Urbana de Barcelona, s’ha centrat en la perspectiva dels agents de control de mobilitat pel que fa a la circulació de bicicletes. Sánchez ha remarcat que l’aposta de l’Ajuntament de Barcelona per aquest vehicle suposa molts reptes i ha remarcat: “Demanem  més formació perquè cal una cultura de la bicicleta”.

Al segon bloc de la jornada s’han tractat qüestions com  els reptes de futur, centrats en els principis rectors d’una mobilitat més justa, la perspectiva dels usuaris, el tractament de la bicicleta en la nova normativa i la seva adaptació a les ordenances municipals.

Esther Anaya, consultora i investigadora de mobilitat ciclista, ha destacat que "la regulació dels ciclistes és molt diversa entre els diferents països  i hi ha una manca d'estàndards en l’àmbit supraestatal" . Anaya també ha presentat els tres principis rectors per guiar la redacció d’ordenances locals (jerarquia modal –primer els vianants-, la bicicleta en tant que vehicle per a la mobilitat urbana i la promoció de la bicicleta pels seus beneficis)

Albert Garcia, de la Plataforma en Defensa de la Bicicleta, i Benjamí Aguilar, de FemBici (Federació d’Entitats per la Mobilitat amb Bicicleta de Catalunya), han exposat la perspectiva dels usuaris, centrant-se en les problemàtiques observades respecte del règim de circulació. En aquest sentit Garcia ha lamentat que \"les normes contradictòries posen en perill els ciclistes” i ha instat a què es faci “una normativa unificada, general, específica i pensada per incrementar i afavorir l’ús de la bicicleta”. En el mateix sentit, Aguilar ha lamentat que tota la normativa està feta des de l’òptica del conductor de vehicles de motor i ha advocat perquè \"la bicicleta deixi de ser una excepció i passi a ser norma i que el punt de vista del ciclista sigui prioritari i tingut en compte”. També ha suggerit que “cal restringir l\'ús de vehicles de motor a determinats indrets de les ciutats\".

Per la seva banda, Javier Villalba, cap de la Unitat d’Ordenació Normativa de la Dirección General de Tráfico, ha exposat els canvis previstos en la normativa de circulació de bicicletes i les seves implicacions pel que fa a la millora de la seguretat i protecció dels ciclistes. Pel que fa a zona interurbana, ha explicat que els canvis inclouen, entre d’altres, entrar en la regulació de l’avançament a ciclistes més enllà del concepte de separació d’1,5 metres.

Per últim, Adriana Malé, coordinadora tècnica de la Gerència de Mobilitat i Infraestructures - Ecologia urbana de l’Ajuntament de Barcelona, ha parlat de l’adaptació de les ordenances municipals a la nova normativa de circulació i la integració dels nous models de mobilitat personal. Malé s’ha referit a la nova regulació de vehicles de mobilitat personal (rodes, plataformes, patinets) i cicles de més de dues rodes (destinats al transport de passatgers i de mercaderies) a la ciutat de Barcelona.. També ha parlat del bicisharing o bicicletes compartides a la ciutat.

Deja un comentario

Scroll to top