Mes bicis, millors ciutats!

MÉS BICIS MILLORS CIUTATS!

PROJECTES PRESSUPOST 2017

Com ja sabeu desde el passat 6 de setembre i fins al 18 estan obertes les votacions als projectes que els ciutadans han presentat dins l’àmbit del pressupost per aquest 2017.

Tot i que son molts els que ens agraden, desde Cicloamics Sabadell tenim preferència per aquests, i són els que volem recolzar. Ens ajudeu?

Projecte per fomentar l’ús de la bicicleta a la ciutat de Sabadell

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto: Massa Critica Sabadell

La ciutat de Sabadell té una orografia plou plana per poder fer ús de la bicicleta sovint i la nostra climatologia és prou bona per utilitzar la bicicleta tot l’any.

Malgrat això hi ha una problemàtica molt gran amb la circulació de bicicletes per llocs no adequats, van per les voreres on envaeixen l’espai de les persones. L’altre problema per als usuaris de la bicicleta és l’estacionament  i la seguretat, ja que hi ha molts robatoris.

Amb la instal.lació d’aparcaments de bicicletes al carrer i de carrils bici, per tal de fomentar l’ús de la bicicleta de forma segura, tant pels vianants com pels ciclistes.

Concienciar que les bicicletes són un tipus de vehicle que no poden circular per les voreres i necessiten un espai destinat per elles. Així facilitariem el seu ús de manera segura i responsable.

Promoure el seu ús dins l’àmbit educatiu i també en els centres de treball, acollint-se a diverses bonificacions.

 

Afavoririem que la societat tingués més movilitat i per tant, menys excés de pes. Més indepència a l’hora de circular per la ciutat sense horaris, i sobre tot, menys contaminació atmosfèrica que ens perjudica a tots.  

Podeu veure el projecte sencer i votar-lo a aquest enllaç:

Projecte per fomentar l´ús de la bicicleta a la ciutat de Sabadell

 

Això no és un pàrquing: recuperem l’espai del Vapor Turull

img_20160914_124106

És desolador que es destini una superfície de 7.000 m2 a estacionament en superfície en un espai com el Vapor Turull. És molt difícil trobar ciutats amb llocs com aquest.

El centre de la ciutat és un espai de carrers estrets, habitatges en línia i sense espais oberts, per la qual cosa la necessitat de tenir espais verds és més important que tenir un pàrquing.

La transformació del centre de la ciutat i la pacificació del mateix ha d’anar molt lligada a treure el màxim de vehicles possibles de la zona, per la qual cosa, l’existència d’un aparcament és incompatible.

L’objectiu final de la Plataforma Això no és un pàrquing és transformar l’espai del Vapor Turull en benefici dels veïns i veïnes del barri, així com de la resta de la ciutat i la gent que la visita, desenvolupant-hi nous equipaments i un gran espai lliure públic.

https://vimeo.com/177612109   

Podeu veure el projecte sencer i votar-lo a aquest enllaç:

Això no és un pàrquing: recuperem l’espai del Vapor Turull

-Enllaços web de les entitats que hi donen suport:

 

Illa educativa del barri de Gràcia

projecte-gracia-pau-vila

L’AMPA de l’escola Teresa Claramunt va crear una comissió de Camí Escolar i d’Espai Públic amb l’objectiu que el carrer sigui un lloc propi dels seus usuaris i més segur.

Alguns dels carrers més transitats coincideixen amb camins escolars on cada dia passen centenars d’infants i adolescents i es generen situacions de perill.

Proposem accions per recuperar l’espai públic donant-li altres funcions diferents a les actuals. La proposta pretén donar cabuda a un tipus d’activitats pràcticament desaparegudes en aquests carrers: les activitats d’estar.

Els objectius de la proposta són: moderar i pacificar el transit; afavorir les activitats d’estar al carrer; eliminar la “monopolització” de l’espai (circulació+aparcament); reduir el volum de circulació de vehicles; baixar la velocitat “excessiva; millorar la infraestructura de vianants i ciclistas i evitar la“mala praxi” d’alguns conductors, entre altres.

Podeu veure el projecte sencer i votar-lo a aquest enllaç:

Illa educativa del barri de Gràcia

Entitats que donen suport  ala proposta: Agrupació de Veïns del Barri de Gràcia

http://www.ampateresaclaramunt.cat/

http://www.avg.cat/

https://youtu.be/9B8KaerWRL4

 

 

Deja un comentario

Scroll to top